Jubileum

De Ossenstal bestaat 75 jaar!

Dit jaar bestaat Restaurant De Ossenstal 75 jaar! Dat wil zeggen; op de plek waar De Ossenstal nu gevestigd is, is al sinds 1947 een horecagelegenheid te vinden. Eerst een theeschenkerij, maar door toenemende belangstelling werd deze plek steeds verder uitgebreid. Hoewel het restaurant een noodlottige geschiedenis kent (waarbij het tot twee keer toe volledig afbrandde), is het begrip ‘Ossenstal’ tot op de dag van vandaag razend populair bij zowel locals als vakantiegangers. Zo populair, dat het dit jaar maar liefst 75 kaarsjes uit mag blazen!


De Ossenstal is gelegen op een prachtig stukje Veluwe in het natuurgebied ’t Eperholt. Dit gebied is rijk aan cultuur, natuur en historie. Dit komt tot uiting door het beken en sprengen-systeem, de natuurontwikkelingsprojecten in de omgeving en de oude dorpen met hun eigen geschiedenis.


75-jarig jubileum
Ter ere van het 75-jarig jubileum van het restaurant vieren wij dit jaar de 'jubileumzomer'. Deze wordt afgetrapt met een gezamenlijke toast met het zelf gebrouwen 'Os' biertje. Dit bier brouwden we in samenwerking met het Epe Bier Collectief. Al 10 jaar maakt het Epe Bier Collectief speciaal bieren, steeds op zoek naar bijzondere biersoorten en ingrediënten. Een 5 granen tripel met o.a. haver, spelt en rogge, een gemberbier, een schwarz; ze staan allemaal op de kaart bij De Ossenstal.

Voor het 75 jarig jubileum is in samenwerking met De Ossenstal een bier, de Os, gecreëerd. De Os is een session-IPA. Session is de aanduiding voor een bier met een laag alcohol percentage, in dit geval 4%. Kortom; een prachtig jubileumbier ter ere van 75 jaar Ossenstal! Proost!

Klik hier voor filmpjes van het maakproces:
- Maischen voor 'De Os
- Mout schroten voor 'De Os'