Natuurtochten, workshops & lezingen

Spannend en leerzaam!

Vanuit De Ossenstal kunnen verschillende begeleide of uitgezette tochten worden gemaakt. U kunt een mooie, twee uur-durende tocht maken met een huifkar, met een natuurgids op stap of met de kinderen een leuke en leerzame speurtocht doen. Ook liggen er geocaches in de omgeving waar u naar op zoek kunt.

De Ossenstal biedt ook workshops en lezingen aan met bijzondere en leerzame thema's. Voor meer informatie kijkt u in onze activiteitenagenda.

De Veluwe staat bekend om zijn mooie natuur met een grote kans om wild te spotten. Een tocht door 't Eperholt brengt u langs allerlei mooie plekken. Geniet van het uitzicht op de Haelberg. Onderweg ernaar toe komt u langs een wildspot. Hier is de kans om everzwijnen te spotten zeer groot!

De tochten zijn te boeken via De Ossenstal en goed te combineren met een arrangement bij ons.


Kinderbelevingspaden 't
Eperholt

De Kinderbelevingspaden 't Eperholt bestaan uit drie verschillende tochten van ongeveer 3 kilometer. Onderweg beleef je allerlei avonturen en leer je veel over de natuur. De hertengeweien, de vogelhuisjes of de zwijntjes wijzen je de weg. Ze hangen in de bomen, dus je moet echt speuren. Alle paden komen samen bij de wildkijkwand; misschien zie je hier wel everzwijnen! Bij ons koop je het opdrachtenboekje met de drie routes, een verrekijker, loepdoosje en pen.


Natuurtochten met een gids

U kunt te voet of op de fiets een mooie en leerzame tocht met een natuurgids maken door de prachtige natuur in de omgeving van de Ossenstal. Het hele jaar door gaat een gids van André Donker Natuur met u op stap en vertelt u iedere keer weer iets nieuws. De tochten zijn leerzaam, bijzonder en uniek! Kijk voor de data op onze activiteitenkalender.


Midwintertocht 
Nu de meeste dieren een dikke winterjas aan hebben of in winterslaap zijn vliegen er ineens rond het vriespunt vlinders in het bos. Hoe doen deze dat zonder te bevriezen? Wat is het verschil in winterslaap en winterrust en als ons klimaat gaat opwarmen passen dieren en planten zich dan aan? Boswachter André Donker geeft antwoord op deze vragen tijdens een wandeling door het Eperholt.
De wandeltocht begint om 15.00 uur vanaf de parkeerplaats van De Ossenstal. Na een wandeltocht van een kleine twee uur zullen we de middag aflsuiten met een heerlijk -gangendiner. Voor de middag en avond samen (wandeling + diner) betaal je €35,- p.p.

Vrijdagavond 8 december - Lezing van André Donker

Tijdens de lezing zal André Donker ons meenemen in het verhaal over de nieuwkomers en terugkomers in ons land. Donker zal vertellen over het succes van de natuurbeschermingswet en de vele natuurherstelprojecten in ons land. Tijdens de, voor De Ossenstal opgezette, presentatie neemt André Donker de luisteraars mee in het boeiende verhaal over het vallen en opstaan van diersoorten die met wat hulp van betrokken dierenliefhebbers of op eigen kracht een plekje veroveren in ons land. 

Datum: Vrijdagavond 8 december 19:30

Locatie: In de zaal van restaurant De Ossenstal Epe

Prijs: € volgt nog

Vroege Vogeltochten
Vroege vogeltocht in natuurgebied Het Eperholt! Wil jij alles te weten komen over het ontstaan van het Veluwse landschap, de cultuurhistorie en de flora en fauna van deze mooie omgeving? Het Eperholt Belevingsteam neemt je, in samenwerking met de meest ervaren natuurgidsen van andrédonkernatuur.nl,  graag mee op sleeptouw tijdens een exclusieve Vroege Vogeltocht. Deze wandeltocht is een anderhalf uur durende beleving voor de échte natuurliefhebber. De tocht zal starten om 9.30 uur op de parkeerplaats van restaurant De Ossenstal. Samen met de natuurgids trek je erop uit om vervolgens weer te eindigen bij De Ossenstal. Je sluit de ochtend af met een kop koffie en een punt appelgebak in het restaurant (of bij mooi weer op het terras). Voor deze wandeltocht, inclusief koffie en appelgebak, betaal je slechts €15.00 per persoon. De data van de Vroege Vogeltochten vind je hier.

Huifkartochten
Geniet van de natuur op de Veluwe tijdens een anderhalf uur durende huifkartocht in samenwerking met Stalhouderij Het Vossenspan. Onderweg geniet u van de prachtige omgeving en krijgt u veel te weten over de natuur. Neem contact met Eddy van Het Vossenspan op via 06 21455830 en vraag naar de mogelijkheden.


.